Reimaginant boscos, fruites i art clàssic

Els que creieu que un “plato es un plato y un vaso es un vaso” no entendreu res. Si sou amants de les reinterpretacions de l’imaginari col·lectiu i habitual, aquest post us encantarà. Us presentem les tres creativitats que més ens han agradat aquesta setmana:

1. Que els números no t’impedeixin veure el bosc

Ens apiadem dels daltònics, perquè es perdran gran part de la següent creativitat. Per celebrar el desè aniversari del Centre Nacional d’Art de Tòquio, l’artista Emmanuelle Moureaux va imaginar un immens bosc on, en comptes d’arbres, el que hi hauria són números simbolitzant el pas del temps. D’aquesta manera va néixer la mostra “Forest of Numbers“, on 60.000 peces de colors queden suspeses creant camins hipnòtics. Les branques són dígits del 0 al 9, una espècie de codi “Matrix” acolorit que ha deixat bocabadats a tots els visitants.

 

2. Amb el menjar no s’hi juga (o una mica)

La indústria alimentaria ha estat el focus de l’artista austríaca Marion Luttenberger, que amb una càmara i molta imaginació ha agafat fruites i verdures i els ha fet expressar un missatge. Ho ha fet pel projecte Goodforks, que busca impulsar nous models de producció i consum responsable d’aliments, amb més sintonia amb l’economia del bé comú i el medi ambient. Així, els grans de raïm són globus, les esbergínies són matrioskes, i els tomàquets arbres. Jugant amb el menjar per denunciar que amb el menjar no s’hi juga.

Les esbergínies com a matrioskes // Marion Luttenberger

 

El menjar com a eina de transformació social // Marion Luttenberger

 

3. Lego oil on canvas

La mítica marca de joguines danesa torna a aquest recull de creativitats, en aquest cas per inspirar a l’artista italià Stefano Bolcato, que ha decidit “repintar” grans obres clàssiques, agafant els personatges retratats i canviant-los per Lego. El resultat, i pel nostre parer, una meravella que, en alguns casos, millora i molt l’original. Som uns provocadors 😉

La reinterpretació del clàssic d’Andy Warhol “Four Marilyns”

 

“La Belle Ferroniere” de Leonardo da Vinci, passat pel filtre Lego

 

Què us han semblat? La setmana que ve, més!